Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a spus că în prezent, la nivel mondial, sunt 80 de vaccinuri în stadii de cercetare şi dezvoltare, însă niciunul dintre ele nu o să fie accesibil pentru populați prea curând.
Alexandru Rafila a argumentat că pentru ca un vaccin să fie considerat eficient trebuie să treacă prim multe teste, iar acest lucru durează destul de mult. (CITEȘTE ȘI: RUSIA PREGĂTEȘTE RELAXAREA RESTRICŢIILOR! CUM ARATĂ PLANUL ÎN TREI ETAPE AL AUTORITĂȚILOR DE LA MOSCOVA)
„Sunt 80 de vaccinuri în stadii de cercetare şi dezvoltare. Să dea Dumnezeu ca măcar unul sau două să se dovedească eficace. Pentru ca un vaccin să fie fabricat pe scară largă, trebuie parcurse nişte etape. După testarea pe animale, vaccinul este testat pe voluntari, apoi pe un număr ceva mai mare de persoane pentru eficacitate şi apoi pe mii sau pe zeci de mii de persoane.”, a spus Alexandru Rafila.
Doctorul a adăugat că nu se poate găsi un vaccin care să fie testat rapid şi că, cel mai probabil, lumea va avea acces la unul „abia în a doua jumătate a anului 2021”. (VEZI ȘI: MINISTRUL DE FINANȚE, FLORIN CÎȚU: ROLUL AMENZILOR NU A FOST ACELA DE A ADUCE BANI LA BUGET)
„Am auzit teorii că se face un vaccin care poate fi testat rapid, în două luni. Nu se poate, nimeni nu o să îşi asume răspunderea decât în momentul în care pe primul loc va fi siguranţa şi pe locul secund eficacitatea”, a mai precizat Președintele Societății Române de Microbiologie.